2013

Fotografický workshop v Dánsku


Další fotografický workshop s CK AwaY je úspěšně za námi. Nakonec se vyvedlo i počasí a jeleni v oboře nezklamali. Měli jsme možnost pět dní pozorovat i fotografovat jelení říji, ale také daňky a jeleny sika. Všichni účastníci si odvezli spoustu skvělých fotek i zážitků.
Tady je k nahlédnutí pár snímků, ostatní se mi snad podaří v co nejkratší době dostat do fotobanky.
Celý příspěvek...

Fotografický workshop v Židlově


Další fotografický workshop s Centrem FotoŠkoda se zaměřením na fotografování zvěře v oboře Židlov proběhl o tomto víkendu. Tentokrát jsme byli ubytováni v krásném srubu VLS Mimoň přímo v oboře.
Celý příspěvek...

Foto Safari Island 2013


Další fotografická cesta je úspěšně za námi. Papuchalci krmili svá mláďata a islandská krajina opět nezklamala. V průběhu následujícího týdne začnu dávat nové snímky z této cesty sem, do Fotobanky. A nafotili jsme toho opravdu hodně.

Proběhl další fotografický workshop


Další fotografický workshop ve spolupráci s Centrem FotoŠkoda proběhl v Lukách nad Jihlavou ve dnech 21. - 23. června. Fotografovali jsme orla mořského, bělohlavého, výra sibiřského, virginského, sovu pálenou, sýčka obecného, káně harisovo, raroha velkého a lišku obecnou. Počasí nám přálo a dravci Edy Školouda fungovali jako vždy skvěle.

Foto Safari Zimní Yellowstone N.P. 2014

Vidloroh americký v Yellowstone N.P.
Do amerického národního parku Yellowstone jsme se až dosud vydávali v období podzimní říje jelenů wapiti. Nově jsme pro Vás připravili fotografickou výpravu, která Vás zavede do Yellowstonu ukrytého pod sněhem a ledem a zahaleného do oblaků páry, která v mrazu stoupá z horkých pramenů. Naším hlavním cílem budou vlci z údolí Lamar, kteří právě v tomto období prožívají své námluvy. Snowmobily se vydáme i do jinak v zimě uzavřených částí parku, kde navštívíme proslulý gejzír Old Faithfull a zamrzlý vodopád v Grand Canyonu. Podrobnosti o akci naleznete ZDE.
 

Pozdrav z WS v Camargue


Zdravím z prosluněné Francie, kde právě probíhá fotografický workshop na fotografování koní a ptáků v oblasti Camarque. Počasí nám vychází, jen je tady trochu víc komárů, ale objektů na fotografování je spousta a hlavně skvěle spolupracujících.
Zde je pár obrázků z prvních dnů fotografování:
Celý příspěvek...

Foto Safari Srí Lanka 2013


Model: Canon EOS-1D X, Lens Model: EF400mm f/2.8L IS II USM +2x III, Focal Length: 800,0 mm, Exposure Time: 1/320 s, FNumber: f/5,6, ISO Speed Ratings: 3200, Exposure Bias Value: ±0 EV, Exposure Program: Aperture priority, Exposure Mode: Auto exposure, White Balance: Manual white balance

Foto Safari je úspěšně za námi a teď mě čeká zpracování výsledků fotografování a zařazení nových snímků do fotobanky. Snad mi to nebude trvat moc dlouho, ale vzhledem k tomu kolik jsme toho na Srí Lance v Yala N.P. a Bundala N.P nafotili, chvíli to rozhodně zabere. Zatím tedy alespoň malá ochutnávka:

Celý příspěvek...