2014

Fotografické kurzy v zahraničí

1487-7486
Spolupracuji s cestovními kancelářemi a agenturami. Máte tak možnost navštívit nejrůznější místa naší planety a přitom se zdokonalovat ve fotografování zvířat i krajin. Na těchto cestách Vás zavedu na místa kde budete mít možnost sledovat i fotografovat zvířata ve svém přirozeném prostředí, společně budeme fotografovat úžasné krajiny a zároveň Vám budu předávat své dlouholeté zkušenosti s fotografováním.
Další info ZDE.

Pelikán bílý

1805-7445
Snímek z dnešního individuálního kurzu v chomutovském zooparku. Nejdřív se zdálo, že mlha dnes vůbec nezmizí, ale nakonec se počasí umoudřilo a vysvitlo i sluníčko.

Jelení říje začala

1765-0315
Jeleni začali troubit, tady by se mi líbil, ale zatím se nedaří...

1509-0986
Třeba tenhle...
(Snímek je z roku 2012)

Perseidy 13. 8. 2014

1756-5121
Dnešní průlet Perseidů jsme sledovali u Přísečnické přehrady. Zpočátku byla obloha dlouho zatažená, ale po půlnoci se na chvíli ukázalo čisté nebe a Perseidy byly vidět. Kolem druhé hodiny v noci se opět zatáhlo a bylo po focení. Nicméně po návratu domů se ještě na chvíli obloha ukázala, tak jsem pár snímků pořídil alespoň z balkónu. Světelný smog z měst ale hodně potlačuje jas noční oblohy...
Celý příspěvek...

Komodo 2014

1727-1043
Výprava do Národního parku Komodo v Indonésii je úspěšně za námi. Týden strávený na moři a dvou hlavních ostrovech, které jsou domovem komodského varana byl sice náročný, ale měli jsme možnost pozorovat a fotografovat tyto impozantní ještěry v jejich přirozeném prostředí. Splnil se mi tak dávný sen. Zpracování téměř 2500 snímků sice nějaký čas zabere, ale jakmile s tím budu hotov, přidám sem článek s fotkami i nějaké to video.

Strakapoud prostřední

1715-9257O víkendu jsem měl možnost pozorovat a fotografovat (mimo jiné ) i strakapoudy prostřední při krmení mláďat. Několik hodin u hnízdní dutiny přineslo své ovoce a dokonce jsem pozoroval i strakapouda velkého, který se snažil do jejich dutiny dostat. Pár strakapoudů prostředních se ale do něj pustil a bleskově jej zahnal.

1715-9331Strakapoud velký

Pěnice vlašská

1713-8545
Dnešek mi přinesl nečekaný úlovek. Původně jsem jel fotografovat krutihlavy, ale mladí byli už z hnízda venku. Při cestě zpátky jsem si všiml ťuhýka obecného, který stále sedal na stejnou větev na keři, tak jsem si řekl, že zkusím alespoň jeho. Po chvíli čekání jsem ale objevil pár pěnic vlašských, který intenzivně krmil mláďata v šípkovém keři. Bylo to vůbec poprvé, co jsem pěnice vlašské v přírodě viděl!

1713-8490Ťuhýk obecný

Další fotky ve fotobance.

Foto týdne

1710-80081712-83072
Tento týden jsem měl možnost pozorovat a fotografovat zubry v oboře Židlov a mimo jiné také obsazenou dutinu krutihlavů obecných. Více fotek ve Fotobance.

Potáplice severní

1707-7702
Ani jsem nedoufal, že bych s přáteli na rybářské cestě do Švédska potkal tohoto nádherného ptáka. Ale povedlo se a tak mám konečně po letech zase pár nových fotek potáplice severní.
Celý příspěvek...

Foto týdne

1702-6081
Jaro je v plném proudu, byly by škoda nevyužít každou volnou chvilku k procházkám s fotoaparátem.Celý příspěvek...

FOTO WORKSHOP: Jelení říje v Dánsku 2014

Je vypsaný třetí fotografický workshop na fotografování velikých jelenů v Dánsku.
Na tuto akci, která se bude konat v od 14. do 19. září 2014 zbývá ještě několik volných míst!.
Bližší info ZDE.

Záběry z prvního dánského fotografického workshopu pořádaného ve spolupráci s CK African Way a FotoŠkoda.




Jak žluny o bydlení přišly...

1701-5667
Dneska jsem byl zkontrolovat hnízdní dutinu žlun zelených. Nejdříve se zdálo, že všechno probíhá jak má, ale když samec opustil dutinu, ukázalo se to jako osudová chyba....
Celý příspěvek...

Camargue 2014

1692-9208
Včera jsme se vrátili z fotografického workshopu ve francouzském Camargue, který pořádáme s CK AwaY a Centrem FotoŠkoda. Fotili jsme koně, ptáky v ornitologickém parku a také jsme se podívali na koridu. Prvních pár snímků si můžete prohlédnout už teď, další přidám až je zpracuji.Celý příspěvek...

Fotopast u jezevčí nory II.


Po týdnu sledování jezevčí nory fotopastí, jsem poskládal krátké video.

Fotopast u jezevčí nory

1688-0094
Už týden mám u jezevčí nory v akci fotopast a dneska jsem byl poprvé sbírat data. Jezevci zde opouští noru zhruba jednu až dvě hodiny po západu slunce a poslední aktivita byla zatím vždy téměř přesně hodinu před jeho východem. V průběhu noci se k noře vracejí pětkrát až šestkrát, někdy se v jejím okolí zdržují i půl hodiny. Několikrát mi fotopast zaznamenala i tři jezevce najednou, jednou tam proběhla liška, jednou se vyfotil drozd zpěvný. Ode dneška mi fotopast bude pořizovat videa a až se začnou před norou objevovat mláďata, zkusím na ně vyrazit s normálním foťákem. Celý příspěvek...

Yellowstone 2014

1678-7966
Foto Safari za vlky do Yellowstone je za námi. Vlky jsme viděli skoro každý den, jen to bylo vždycky na větší dálku, než bychom si všichni přáli. Ale to je příroda... Nicméně jsme poznali kouzlo zimního Yellowstone a musím uznat, že zima je zde opravdu krásná. Viděli jsme bizony, jeleny, losy, jelence, kojoty, lišku, vidlorohy, orly, bobry, vydru, krkavce a nádhernou zimní krajinu. Užili jsme si sněhovou vánici, mrazivé i sluneční dny. Fotek jsme přivezli spoustu, jen chvíli potrvá, než nějaké dostanu do Fotobanky i když jsem s tím už začal :-)
Také jsem natočil jedno zajímavé video, na kterém je vidět chování bizonů, když se k nim blíží vlk, který se pravděpodobně chtěl pokusit stádo bizonů otočit k lesu, kde byli další vlci. Akce mu ale nevyšla, zřejmě i kvůli zraněné přední noze, vysokému sněhu a také obranné taktice bizonů. Video ZDE
Už teď je jasné, že to rozhodně nebyla poslední zimní cesta do tohoto úžasného parku.

Fotografický workshop v Nasavrkách

5D3_1647
První den fotografování dopadl dobře. Konečně byla trochu zima jak má být a počasí nám zatím přeje. Ptáci fungují, tak snad bude stejně úspěšný i zítřek.

Výstava fotografií

V průběhu letošního roku máte možnost shlédnout některé moje fotografie v pražské restauraci A Plus na Florenci. Výstava je prodejní a potrvá do konce letošního roku.